13. února 2015

Lime Crime | Velvetine Lipstick Wicked

Krásný pátek vám všem,
myslím, že když už je ten Valentýn, je nejlepší čas s vámi sdílet tento poklad, který jsem si koupila k Vánocům. Rtěnky Lime Crime mě vždycky fascinovaly, nebo alespoň tento odstín. Posledních pár měsíců, než jsem si jí pořídila, jsem byla uplně posedlá a stáhla si do mobilu snad všechny možný obrázky, fotky, tutoriály, vše kde byla tahle rtěnka. Pak jsem se rozhodla, že prostě když už byly ty Vánoce, proč si neudělat radost. Co to tedy tahle rtěnka je? Je to matná rtěnka značky Lime Crime, z řady Velvetines a je to vlastně tekutá rtěnka, která na rtěch zaschne a zmatní. Můj odstín je Wicked, což je krvavě červená barva, která podle mě vypadá naprosto dokonale. 



Obal je naprosto nádherný, od krabičky této rtěnky až po samotnou rtěnku. Krabička je červená, jsou na ní růže a prostě vypadá strašně hezky, moc se mi líbí i font, kterým je tam napsané Lime Crime. Obal rtěnky je o něco lepší -"tuba" v které je rtěnka je matná, a držátko/víko je také s růžema a nápisem LC. Přijde mi to jako moc pěkně vymyšlené balení. Na krabičce i rtěnce je logo, což jsou dva jednorožci v srdíčku. Naprosto cute a super.

Hned ze začátku chci říct, že rtěnka vysušuje. Ano, je to naprosto normální, matné rtěnky téměř všechny vysušují a já nevím a nechápu, proč se tomu pořád všichni stále diví. Já doma nemám ani jednu matnou rtěnku, která by nevysušovala rty. A ačkoliv tahle kráska rty vysušuje, tak ne zas tolik, že bych musela rty další den mazat Carmexem aby se udravily. Rty nepopraskají, jen jsou takové "stáhlé" a vrásky na nich se více zvýrazní, to je vše. Rtěnka je jinak na rtech příjemná a není to nic co by mi vadilo po delším nošení. 


Kosmetika Lime Crime je netestovaná, což byl jeden z hlavních důvodů proč jsem se rozhodla si pořídit tuhle rtěnku. Lime Crime kosmetika není moc častá, člověk o ní jen tak neslyší, ale myslím si, že pokud jednou začnete sledovat novinky a různé líčení s produkty téhle značky, propadnete všem produktům stejně jako já.

Vždy den před ním, než se rozhodnete rtěnku nosit, je třeba udělat si peeling rtů a to hlavně proto, že rtěnka zvýrazní každou nedokonalost na rtech, každou suchou šupinku, a to přece nikdo nechce. Proto je třeba se těchto potvor zbavit alespoň den předem. Po peelingu nezapomeňte rty dostatečně hydratovat. Co se týče aplikace, rtěnka působí a vypadá i jako lesk na rty. Má klasický štěteček, kterým si rty natřete, a zhruba 30 sekund až minutu trvá, než rtěnka zaschne a zmatní. Aplikace je díky tomuhle trošku těžší, člověk musí dávat opravdu extra pozor, aby si nepřejel nějak mimo, protože každý hrbolek, každé přetažení je hned velmi vidět. Co je podle mě dobré je, že rtěnka neflekatí. Pokud si dám vždy lipliner pod rtěnku, tak působí trošku flekatě, díky tomu, že rozdíl mezi odstíny nějaký určitě je, sice nepatrný ale je to trochu vidět. Je třeba tedy rty z větší části liplinerem vyplnit, aby to nevypadalo tak flekatě a nerovnoměrně. Pokud zvládnete tento krok, máte vystaráno a můžete vyrazit ven. 


Rty je třeba prvně orámovat konturovací tužkou, jak už jsem říkala (Flormar Waterproof Lipliner odstín 205 se skvěle hodí pod tuhle rtěnku) a myslím si, že to je ta nejtěžší část, protože si opravdu musíte dát záležet na tom, aby jste tvar rtů obtáhly správně. Sehnat tužku na rty v tomhle odstínu je boj a mě trval téměř dva měsíce. Musím říct, že když jsem našla ten pravý odstín, málem jsem se rozbrečela a v hlavě mi začla hrát písnička Halleluja, a skoro jsem tento nález oslavila. Myslím si, že je mnohem lepší si rty orámovat tužkou než po aplikaci korektorem dělat ostré hrany. Je to mnohem snažší, a nepřijdete při tom o nervy. 

Výdrž je hodně slušná, maximum co se mnou vydržela bylo 8 hodin, kdy jsem jí poté musela mírně upravit. Myslím si, že to hodně záleží na tom, jak často pijete, já když mám rtěnku třeba na normální nošení, vydrží tak 5 hodin, kdy piju, jím, mluvím a prostě normálně funguju. Myslím si, že ale i těch 5 hodin je hodně slušné a jen tak rtěnku, která vydrží na rtech takhle dlouho, nenajdete.

Hodnocení: 5/5
Rtěnku vám všem opravdu doporučuju, je sice docela drahá, ale musím říct, že já této koupě rozhodně nelituju a spíše naopak, od této značky se chystám vyzkoušet více věcí, protože mi přijde opravdu super zajímavá, nápaditá a to vše v cruelty free verzi. Není nic, co bych si přála víc než vlastnit všechny Velvetinky téhle značky. Pokud teda váháte, zda si tuto rtěnku pořídit, určitě do ní jděte, stojí to za to!

K zakoupení na limecrime.com (poštovné do ČR je necelých 11 $)

Znáte kosmetiku Lime Crime?
Líbí se vám matné rtěnky?

6 komentářů:

Děkuji za každý komentář, mějte se krásně ♡
Můžete mě kontaktovat také na emailu nikolamills@email.cz ♡

Copyright © 2016 Nikola Mills , Blogger